0

Tuinberegening: hier moet je aan denken

Om een tuin goed te kunnen Laten bloeien is het bewateren van de planten een van de belangrijkste middelen. Zonder water zou de tuin simpelweg niet helemaal tot bloei kunnen komen en zeker een periode waarin er niet veel regen valt kan het reguleren van je watersysteem In de tuin heel lastig zijn. De beregening van een tuin kan je optimaliseren door middel van deze overdenkingen.

Een goede pomp

Voor een goede beregening in de tuin heb je vrijwel altijd een goede pomp nodig. Per tuin is het verschillend welke pomp nodig is of het beste van pas komt. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met waar het water vandaan moet komen en hoeveel water er op gepompt moet worden. een zelfaanzuigende pomp heb je nodig wanneer er veel kracht gebruikt moet worden om het water op te halen en om het water naar een andere plek te brengen.

Aanleggen

Het aanleggen van de beregening kan op verschillende manieren en wordt bepaald aan de hand van de reden Waarom je beregening wilt. In de meeste gevallen is beregening nodig Als de tuin niet genoeg heeft aan de regen die valt gedurende het jaar. Zeker In de zomer is beregening veel gebruikt In de meeste tuinen. Je kunt een installatie creëren door middel van sproeiers en door middel van slangen. Ook in deze beide gevallen zijn er verschillende opties nodig aan de hand van hoe je tuin er uitziet. Als je een moestuin hebt zijn druppelslangen heel handig, Als je een gazon hebt zijn sproeiers veel gebruikelijker. Een installatie in je tuin aanleggen kan er verschillende dieptes maar Als je deze wilt beschermen tegen extreme weersomstandigheden doe je er goed aan deze diep In de tuin aan te leggen.

Water

Bij het beregenen van de tuin is een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken, het water waarmee je gaat beregenen. De verschillende soorten water waar je uit kan kiezen zijn: grondwater, leidingwater en regenwater. Eigenlijk valt er meteen al te zeggen dat het gebruiken van leidingwater de minst gebruikelijke optie is. Tenzij er niets anders mogelijk is, kun je kiezen voor leidingwater maar in principe kost het veel geld een ook voor je ecologische voetafdruk is het niet de meest verstandige keuze. Grondwater kun je gebruiken, ook als er geen bron heel dichtbij is. Door middel van leidingen zou je goed aan grondwater kunnen komen, zeker wanneer de leidingen wat dieper liggen én je een goede pomp hebt. Regenwater is ook een goede optie, echter de naam zegt het al: hiervoor heb je wel regenwater nodig. Dus je bent afhankelijk van de regen die valt.