0

Ga je een nieuwe riem voor je hond kopen? Hier moet je op letten

Heb je een nieuwe hond en ben je op zoek naar de juiste riem om hem uit te laten? Of is de huidige riem aan vervanging toe? Dan zijn er een aantal belangrijk dignen waar je op moet letten, voordat je overgaat tot aankoop van een riem voor je hond. Ben je benieuwd welke zaken dit zijn? Lees dan snel verder om te ontdekken waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe hondenriem.

 

De verschillende soorten hondenriemen

Voordat je een nieuwe hondenriem gaat kopen, is het belangrijk dat je weet welke opties je hebt. Zo kun je de riem uitzoeken die het beste past bij jou en je hond. 

 

  • Jacht- of sliplijn

Dit type riem is een riem en een halsband in één. Het is een erg makkelijke manier om je hond aan de lijn te doen. De jacht- of sliplijn bestaat uit een lijn van twee lussen. De ene lus gaat om de nek van je hond en de andere lus gaat om je hand. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor een jacht-of sliplijn die een ingebouwde stop heeft, zodat de lijn nooit te strak om de nek van je hond kan gaan zitten. Dit type riem is met name geschikt voor honden die veel los mogen en kunnen lopen.

 

  • De standaard hondenriem

Dit is het klassieke, meer ouderwetse type riem voor je hond. Van dit type riemen is er vaak een erg groot aanbod. Afhankelijk van waar je woont, kun je kiezen voor een grote riem die je hond veel vrijheid biedt, of een kleinere riem waarmee je de hond dichter bij je in de buurt kunt houden. 

 

  • Een rollijn

Dit is een meer moderne soort riem voor honden die je op een makkelijke manier langer of korter kunt maken. Zo kun je flexibel inspelen op alle situaties die je samen met je hond tegenkomt. Rollijnen beschikken vaak over een comfortabel handvat en een knop waarmee je de riem vast kunt zetten op een specifieke lengte. 

Zo vind je de juiste riem voor je hond 

Nu je weet welke opties er allemaal zijn, kun je de juiste riem voor je trouwe viervoeter uit gaan kiezen. Hierbij is het belangrijk dat je let op hoe lang of hoe kort de riem moet zijn, de flexibiliteit die de riem je biedt en hoe comfortabel je hond de riem voor een langere periode (bijv. tijdens een lange wandeling) kan dragen.