0

Hypotheekrente 20 jaar vast, is dat geschikt voor jou?

Voordat je een hypotheekrente kan afsluiten, ga je op zoek naar een aanbieder. Het is belangrijk om verschillende hypotheekrentes met elkaar te vergelijken, dit verschilt namelijk bij elke aanbieder. Als je een aanbieder hebt gekozen waar jij je hypotheek gaat afsluiten, is goed om te bedenken of een hypotheekrente 20 jaar vast geschikt is voor jou. Dit betekent dat je over een periode van 20 jaar dezelfde afgesproken rente betaalt. Dit is gunstig wanneer de rente ineens heel hard stijgt. Een vaste hypotheekrente van 20 jaar is ook gunstig als je verwacht 20 jaar of langer in de woning te gaan wonen.Wat zijn nog meer factoren die meespelen bij deze beslissing?

Hypotheekrente afsluiten

Naast dat het handig is om na te denken over hoe lang je in de woning gaat wonen, moet je ook naar je hypotheekbedrag kijken. Leen je maximaal, waardoor je hypotheek hoog is? Dan is het handig om een lange rentevaste periode af te spreken. Jij hebt er dan niks mee te maken wanneer de rente ineens aan het stijgen is. Het is altijd belangrijk om je in deze situatie goed te laten informeren door een hypotheekverstrekker, omdat de keuze voor welke rentevaste periode je af moet sluiten nogal lastig kan zijn. Je maximale hypotheek berekenen kan je helpen in de keuze.

Maximale hypotheek berekenen

Het is belangrijk om van tevoren je maximale hypotheek te berekenen. Als je namelijk een hypotheek afsluit, is het belangrijk dat je de komende 30 jaar de hypotheeklasten kunt betalen. Er wordt dus gekeken naar het maximale wat je kunt lenen, en welk bedrag verantwoord is voor jou. Het moet namelijk niet zo zijn dat je na een aantal jaar de hypotheek niet meer kan betalen. Het is mogelijk om zelf de maximale hypotheek te berekenen, via een rekentool. Deze kan je online vinden via websites waar je hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijkt. Je krijgt dan een globaal advies van hetgeen wat je maximaal kunt lenen voor je hypotheek, maar als je echt een uitgebreid advies op maat wil ontvangen, is het belangrijk om contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Er spelen namelijk een aantal factoren mee die je moet meenemen in de berekening. Een hypotheekadviseur kan jou hiermee helpen. Maak daarom gelijk een afspraak als je je maximale hypotheek wilt berekenen!