0

Kamperen in eigen land

Jij wil kamperen. Ik merk het aan alles! Dus, wat wordt het? De Ardennen; Zuid-Frankrijk; België? Of, en dit is misschien een controversieel idee—wordt het ons eigen kikkerlandje? Voordat je meteen weg klikt, blijf even hangen. Kamperen in Nederland is namelijk keileuk. Of het nu op een camping Gelderland met zwembad is, of een camping Nederlandse kust, of iets ertussenin. Om goed te kunnen kamperen hoef je écht die grens niet over. Lees gauw verder!

Zeegezicht

Nederland heeft prachtige natuur. Je kan erom zuchten, je kan het proberen te betwisten, maar het is écht zo. We hebben niet alleen heel veel prachtig natuur, maar ook nog eens hele veelzijdige natuur. Begin eens met onze kust; niet alleen hebben we een prachtige kustlijn van Zeeland tot het puntje van Katwijk en Noordwijk aan Zee, met de prachtige pier van Scheveningen ertussen; we hebben ook nog eens de eilanden. Er is keuze genoeg voor zij die aan zee willen kamperen. Zij die hun tent open willen ritsen en het water willen zien—die in slaap willen vallen met het geluid van de golven. Je hoeft niet verder te zoeken dan het Westen of het Noorden van ons landje. De Waddeneilanden bieden ieder ook nog hun eigen pittoreske, afgesloten attracties—afgesloten van de rest van de wereld. Vooral de eilanden zonder auto’s zijn een aanrader; daar voel je je écht even helemaal weg en zen. 

Al dat bos 

Maar dat is nog maar één kant van de Nederlandse natuur; je hebt namelijk ook nog alle prachtige wandelgebieden. De bosgebieden. De heidevelden. Oh, wat een luxe! Er is natuurlijk de Veluwe; die wordt altijd als eerste genoemd, en met reden. Je zult weinig mooier, glooiender landschap tegenkomen. Maar ook verder naar onder, van de schilderachtige heuvels en bossen van Zuid-Limburg tot de heidevelden bij Mook; wandelen en uitwaaien en bossen ontdekken kan je in Nederland als geen ander. Omdat we ook nog eens best een kampeercultuur zijn, is overal waar je een beetje lekker kan wandelen en fietsen wel een camping. Of je nu op zoek bent naar een rustige camping waar je lekker met z’n tweetjes, alleen of met je groepje op elkaar aangewezen bent, of een drukke camping met allerlei activiteiten, je zult gegarandeerd iets vinden. 

 

Met andere woorden; kamperen in Nederland is prachtig. Het is écht een aanrader, ook voor zij die normaalgesproken hele ‘exotische’ bosgebieden gewend zijn. Dus, pak je tent, pak je vrienden en ga!