0

Op vakantie naar Turkije 

Het is binnenkort weer vakantie en zoals gewoonlijk houdt dat in dat veel Nederlanders ervoor kiezen om op vakantie te gaan. Tijdens de vakantie kunnen ze volledig tot rust komen en kunnen de Nederlanders zich ook weer klaarmaken voor het aankomende jaar. Als je nog geen leuke vakantiebestemming weet, maar wel buiten Nederland op vakantie wilt gaan, dan is het verstandig om eens onderzoek te doen naar het land Turkije. Turkije is een prachtig en goedkoop land. Daarnaast is er in Turkije veel te beleven. Hierbij kan je denken aan prachtige vakantieparken, stranden en restaurants waar je heerlijk kan eten. Als je ook naar Turkije op vakantie wilt gaan, dan is het verstandig om dit artikel goed te lezen. 

 

Een paspoort en visum is niet nodig

Een van de voordelen van op vakantie gaan naar het prachtige land Turkije, is dat je geen paspoort en visum hoeft aan te vragen. Officieel hoort Turkije niet bij de Europese Unie, maar Europese burgers mogen Turkije betreden mits ze over een geldige ID-kaart beschikken. Als je geen ID-kaart meer hebt of je ID-kaart is binnen enkele weken tot maanden niet meer geldig, dan is het raadzaam om direct een nieuwe ID-kaart aan te vragen. Dit kan je doen bij het gemeentehuis bij jou in de gemeente. 

 

Het boeken van een vakantie 

Het boeken van een vakantie in Turkije is zeker niet lastig aangezien je dit kan doen via de websites van reisorganisaties. Je vindt op deze websites meerdere resorts waar je uit kan kiezen en je kan in veel gevallen ook de reviews van deze resorts bekijken. Vaak zijn dit all-inclusive reizen en dat houdt in dat je zelf ook geen vliegtickets Istanbul hoeft te boeken. Daarnaast hoef je in veel gevallen niet te betalen voor eten en drankjes. Dat is erg fijn!

 

Wat kost een vakantie naar Turkije?

Als je naar Turkije op vakantie wilt gaan of daar nog niet zeker van bent, dan wil je natuurlijk graag weten wat een vakantie naar Turkije precies gaat kosten. Helaas is het erg moeilijk om hier een prijs aan te koppelen en dat heeft met bepaalde zaken te maken. Hierbij kan je denken aan het resort dat je gaat boeken, want de ene resort is duurder dan de andere. Daarnaast is de periode ook enorm bepalend voor de prijs die je uiteindelijk gaat betalen. Zo is een vakantie naar Turkije duurder in de zomer dan in de winter.