0

Houten vloeren zijn een natuurproduct

Overweeg je een houten vloer? Dan moet je weten dat houten vloeren van laminaatenparket een natuurproduct zijn. Dit maakt iedere houten vloer uniek. Houten vloeren geven elke ruimte in jouw huis een onovertroffen ambiance. Toch kennen houten vloeren helaas ook nadelen. Ze zijn namelijk gevoelig voor weersomstandigheden waardoor ze kunnen uitzetten en krimpen. Doorgaans wegen de voordelen van deze vloeren toch zwaarder dan de nadelen. 

Kiezen uit verschillende behandelingen en afwerkingen

je kunt bij houten vloeren kiezen uit verschillende behandelingen en afwerkingen, van licht tot erg donker. Het is dus mogelijk om voor iedere ruimte een geschikte vloer te vinden. Dankzij de grote variatie kun je jarenlang genieten van jouw unieke houten vloer en het is een vloer die nergens anders in de wereld ligt. Nu wil je natuurlijk voor een houten vloer kiezen met een behandeling die het beste bij jou past. Wat moet je weten om een juiste keuze te kunnen maken? Je moet weten hoe je de verschillende soorten houten vloeren moet onderhouden en hoe voordelig de diverse behandelingen zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een gelakte houten vloer? Dan moet je die vloer één keer per maand dweilen en één keer in de 10 tot 15 jaar laten polijsten en schuren. Na het schuren moet er ook weer opnieuw een nieuwe laklaag aangebracht worden. 

Kiezen voor een vloer van laminaat

Ben je op zoek naar een vloer die gemakkelijk bij te houden is? Je kunt dan overwegen om te kiezen voor een vloer van laminaat, want een vloer van laminaat is gemakkelijk te onderhouden. Je kiest dan voor een vloer die dezelfde uitstraling heeft als parket. Hierbij kun je kiezen uit een uitgebreid assortiment mooie laminaatvloeren. Er zijn laminaatvloeren met knoesten, nerven of spijkergaten. Door het enorme aanbod in laminaat kun je ongetwijfeld een laminaatvloer vinden die een uiting is van jouw smaak en die verwelkomend aanvoelt. Het is tegenwoordig mogelijk om realistische houtmotieven te realiseren. je kunt dus kiezen voor een laminaatvloer met een authentiek decor dat bijna niet meer van echt hout is te onderscheiden.

Een vorm van vloerbedekking

Een laminaatvloer is een vorm van vloerbedekking. Over deze vorm van vloerbedekking bestaat soms enige verwarring. Daarom is het nodig om laminaat kort toe te lichten. Een laminaatvloer is opgemaakt uit composiet plaatmateriaal. De verschillende bestanddelen waaruit dit composiet plaatmateriaal is opgebouwd vormen verschillende laagjes. Laminaat bestaat dus uit verschillende laagjes. Dankzij deze unieke samenstelling heeft een laminaatvloer andere uitstraling dan een vloer die uit één materiaal bestaat, zoals bijvoorbeeld een PVC vloer.