0

Wat moet je altijd in je garage hebben?

Het leven is tot op zekere hoogte planbaar, maar veel dingen kun je ook niet voorspellen. Het kan anders uitpakken dan je dacht, of je kunt ergens helemaal geen rekening mee hebben gehouden. Om stress te voorkomen, is het handig als je een aantal dingen altijd in je garage hebt. Wat deze dingen zijn, lees je in deze blog. Zo weet je zeker dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie over wat je in je garage moet hebben.

Hout

Hout is handig om in je garage te hebben. Of dit nou hout is om mee te stoken wanneer de hele wereld een totale black-out krijgt, of dat het hout is om je schutting mee te repareren; het maakt niet uit. Overigens is het wel echt handig om goed hout, zoals dat van hillhouttuinhout.nl te hebben. Hiermee kun je de reparaties uitvoeren die nodig zijn, zonder dat het er lelijk uitziet. Probeer een beetje te variëren met soorten hout. Koop wat tuinschermen, vlonderhout, stookhout en normale planken. 

Werktafel

Met alle taken die in en rond de garage gebeuren, van houtbewerking projecten tot het herstellen van een kapotte radio tot het verpotten van planten; een stevige werktafel is een must. Ga voor traditionele route met een taillehoogte optie, of plaats het zo dat het hoog genoeg is voor je om te staan en je zal niet eens nodig vinden om op een krukje te gaan zitten. 

Genoeg opslag

Hoe je je garage ook gebruikt, meer opslagruimte is een must. Aan de muur bevestigde opslag of latten houdt je gereedschap schoon, georganiseerd, en gemakkelijk te vinden. Wat je ook kiest, maak een systeem om ervoor te zorgen alles eindigt waar het hoort na gebruik. Teken bijvoorbeeld met een verfstift de omtrek van het gereedschap op het pegboard, zodat je het gemakkelijk kunt terugvinden en op zijn plaats kunt hangen, of maak een systeem zodat je kinderen niet vergeten hun speelgoed terug te leggen voor ze weer naar binnen gaan.

Gereedschapskisten

Hoe meer gereedschap je bezit, hoe belangrijker het wordt om alles goed te organiseren; weinig dingen zijn zo frustrerend als een uur lang zoeken naar gereedschap dat je nodig hebt voor een klein klusje. Voor echte klusjesmannen biedt met een gereedschapskist met genoeg lades voldoende ruimte voor al je gereedschap. Orden deze lades ook zeker, en label ze eventueel. Zo kun je alles gemakkelijk terugvinden en houd je het overzichtelijk. Zorg er wel voor dat je deze gereedschapskisten ook weer netjes opbergt!