0

Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor goede kwaliteit vrieskasten?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om te investeren in goede kwaliteit vrieskasten. Dit is omdat ze steeds beter beseffen hoe belangrijk het is om hoge kwaliteit producten en apparatuur in hun bedrijf te gebruiken. Het is niet alleen goed voor de sfeer en uitstraling van het bedrijf, maar ook een investering in de toekomst.

Een vrieskast van hoge kwaliteit zal er niet alleen korter over doen om iets te koelen of te vriezen, maar is ook veel energiezuiniger. Dit bespaart niet alleen op de energierekening, maar is ook beter voor het milieu. Een ander voordeel van een hogere kwaliteit vrieskast is dat ze vaak over een ingebouwde alarmfunctie beschikken. Dit waarschuwt je wanneer de temperatuur in de koelkast onder een bepaalde grens daalt, wat voorkomt dat producten bederven en je het weg moet gooien. In deze blog gaan we het hebben over welke verschillende types vrieskasten er zijn en wat tips om de juiste vrieskast uit te zoeken.

Welke verschillende types vrieskasten zijn er?

Er zijn verschillende soorten vrieskasten. Elke vrieskast heeft zo zijn eigen functie en voordelen. Een vrieskast met blinde deur heeft een lage U-waarde, wat betekent dat het isolerend vermogen ervan hoog is. Dit maakt de deur ideaal voor gebruik voor een koelkast of vriezer. De deur is meestal gemaakt van kunststof en is voorzien van een laag isolatiemateriaal.Een vrieskast met glazen deur wordt veel gebruikt in winkels en restaurants als etalage of toonvoorbeeld. Dit type deur heeft echter ook een goede isolatiewaarde. Glazen deuren zijn meestal gemaakt van dubbel glas met een luchtkamer ertussen. Ook zijn deze vrieskasten heel handig in de keuken van restaurants. Op deze manier hoeven de koks niet de deur te openen om te zoeken naar de ingrediënten. Dit bespaard natuurlijk weer energie voor de koks en voor de koelkast. De onderbouw vrieskasten zijn ontworpen om onder werkbladen van de keukens te zitten. Ze zijn minder diep dan normale vriezers en hebben vaak speciale functies, zoals een snelvriezer sectie of racks voor het bewaren van flessen. Laboratorium vriezers zijn groot en sterk en hebben weer een hele andere functie dan vrieskasten in de keukens. Dit type soort vrieskast is gebruikt om medicijnen in te koelen. Ook worden er medicinaal gereedschap in bewaard en daardoor is weer een hele andere soort indeling van de vrieskast nodig. 

Welke vrieskast moet je kiezen?

Als je een vrieskast wilt kopen, is het belangrijk om te bepalen waarvoor je het gaat gebruiken. Wil je er bijvoorbeeld voornamelijk producten in bewaren die je zelf hebt klaargemaakt of die je hebt ingevroren? Of wil je er ook ijsblokjes in maken en er ijs in bewaren? Als je weet waarvoor je de vrieskast gaat gebruiken, kun je beter bepalen welke soort vrieskast je nodig hebt.